modellblogg

Hundar på TV!

Kategori: Allmänt

Visst är det mycket djurprogram på TV just nu!?
På måndagar klockan 20.00 på TV 4+, börjar mitt absoluta favoritprogram om djur. Mannen som talar med hundar! Mannen heter Cesar Millan och jag tror de flesta hundintresserade har sett programmet, och de som inte har, borde verkligen göra det!
Han hjälper folk som på olika sätt har problem med sina hundar. Att hunden får mycket motion varje dag är det första steget för att kunna få en undergiven och balanserad hund. Tydligen inte självklart i Amerika där det verkar som om folk aldrig går ut och går med sina hundar. Vi människor ska vara flockledare och vi måste ta ansvar för våra hundar.

Jag blir alltid så glad när jag ser programmet! Tänk vad häftigt att jobba med hundar som han gör! Han har hur många hundar om helst, och han måste ha räddat massvis med hundar från avlivning genom att se till att deras problem försvinner.

Alla dessa djurprogram.. ja, så som "Mannen som talar med hundar", "Hundcoachen" och "Min hund styr mitt liv" som ska hjälpa folk som har problem med sina hundar, betyder väl att det faktiskt finns många som har problem med sina hundar.. tyvärr. Men jag tror många inte behandlar sina hundar som hundar, utan mer som människor. Då är det inte konstigt att det kan gå fel. Men det är aldrig hundens fel.  

Jag kollade runt lite på internet där folk har diskuterat just Mannen som talar med hundar. Jag blev väldigt förvånad då väldigt många tyckte att han var alldeles för hård mot hundarna och att hans metoder inte alls var bra för hunden.
Jag håller inte med ett dugg! Han är bäst ju;)

Min hund Elza

Kategori:


Elza är en svart storpudel och är nu fyra år gammal. Hon är familjens andra hund och var en julklapp till mig och min bror. Bästa julklappen någonsin! Jag som hade slutat hoppats på en hund och i stället börjat tjata om ett marsvin. Men en hund blev det! och det är jag fruktansvärt glad över.

Det känns som om Elza alltid har funnits i vår familj. Fast fyra år är inte så jätte mycket, men det klart, om man tänker att jag var 12 år då vi fick hem henne känns det som en evighet sen.

Elza är en underbar men ganska så galen hund. Hon älskar att åka båt, bo i husbil och att leka med bästisen Ebba. Däremot hatar hon att vara i kontakt med vatten, och tycker inte att mat är något som är särskilt viktigt...

Djur..

Kategori: Allmänt

I mitt första inlägg tänkte jag att jag kunde skriva lite om djur i allmänhet...

Så, djur, visst är det något speciellt med djur. För väldig många betyder husdjuren hur mycket som helst och många klarar sig inte utan dem. Samtidigt som jag tror att vi inte riktigt förstår dem.
Sen verkar det ju finnas de som inte bryr sig ett dugg om sina djur...

Men att djur kan användas för att hjälpa människor som på olika sätt har det svårt, t.ex. att faktiskt få sjuka människor att må bättre och kanske tillfriskna snabbare, måste ju betyda väldigt mycket. Man blir ju glad av att ha djur i närheten...Vem blir inte det?

Kanske är det det att de aldrig dömer andra så som människor kan göra, de bryr sig inte om hur du ser ut eller något annat än just vem du är och vilket humör du är på.. Eller så är det bara så enkelt att de är så fruktansvärt söta!

Jag har i alla fall alltid älskat djur