modellblogg

Kul!

Kategori: Modellandet

Jag gjorde för ganska längesen en liten plåtning för H&M där vi fick gå runt i knallblåa "dräkter". Såhär såg det ut:
Vi fick alltså aldrig ha några andra kläder på oss. Utan det var endast våra ansikten som skulle användas för att man sedan skulle kunna välja kläder själv. Vilket var väldigt kul och jag fastnade i ett tag... Men ganska praktiskt att kunna prova kläderna på sig själv måste jag säga! Man kunde även byta ansikte mellan en massa modeller och även byta frisyr!

Min jul!

Kategori: Allmänt


Elza tyckte det var väldigt kul att öppna paket, så hon fick hjälpa mig :)
Hoppas alla har haft en fin jul! Det har i alla fall jag. Även om det inte blev någon häst. hehe

21 december

Kategori: Modellandet

Hittade några bilder jag plåtade för Oriflame för ett tag sen. Tror jag missade de förra bilderna... Det är väl inga jätte balla bilder kanske, men det är ju alltid kul att få se vad som blev av bilderna man plåtade!
Nu är det snart jul! Känns inte som det. Men nu har min bror kommit hem och idag ska vi köpa gran så snart borde jag väl fatta att det snart är jul. Har även några julklappar jag måste fixa i sista stund som vanligt...

15 december

Kategori: Allmänt

Kom precis hem från hoppträning med grymmaste Elfen! Det var riktigt kul och jag tycker det går lite bättre för varje gång :) Oj vad jag vill köpa henne... Men med tanke på att jag aldrig kan vara säker på om jag är hemma i morgon eller om jag ska åka till till exempel London och ibland kan jag vara iväg i flera veckor dessutom, så blir det nog lite svårt...
Tänkte i alla fall svara på två frågor också!
  • Hej hej! Jag undrar om du får betala alla resor du gör när du arbetar. Till exempel om du har castingar i London och ett jobb. Vem är det då som betalar hotell och flygresa och allt vad det kan vara? För om det är du som betalar så får du väl inte så stor inkomst? Kram Lisa
Svar: Hej! Om jag är bokad för ett visst jobb så betalar alltid kunden flyg och hotell. Ska jag åka iväg en längre tid för att bara gå på castingar och alltså inte har något speciellt jobb bokat, så får jag själv stå för flyg och hotell. :)
  • Hej! Först och främst, tack för en fin blogg! :) Jag tänkte fråga dig om lite tips! Det är så att jag också är lite inne på modellande. jag har gått en hel del lokala visningar men lyckas inte få en bra agentur. Jag blev scoutad av en agentur i Stockholm, men då jag bor i gbg tyckte dom att avståndet var lite för långt, vilket de flesta agenturer där verkar tycka. Agenturer här i närheten verkar inte lika intresserade heller. Så jag undrar fall du vet/har några förslag på om man måste ha en bra agentur för att "komma igång" på riktigt med jobb och så, eller om det finns andra vägar? Kram!
Svar: Hej! Vad roligt, tack själv! Jag själv bor ju i Skåne och min svenska agentur är i Stockholm, så det borde inte vara några problem. Jag tror absolut det är viktigt att ha en bra agentur. Annars blir det svårt att få några bra jobb, och då är det nog Stockholm som gäller! Så lycka till med det :)

Svar på frågor!

Kategori: Allmänt

1. Hej. Vill först och främst säga: att du har en fin blogg och att du är supervacker!
Jag har oxå en fråga som jag skulle vara tacksam om du svarade på :)
Jag har precis gått med i en agentur, men är ganska ny på det här. Så jag undrar för det första vad en testfotografering för en fotograf innebär? Och om du har några tips eller råd inför castings..? Sen undrar jag oxå om man nu ska "slappna av" o låta agenturen göra resten eller om det finns sätt att öka sin modellkarriär på och isåfall vad?
Kram
  • Svar: Hej! Tack så väldigt mycket! En testfotografering är då man gör en plåtning för att få bilder till sin bok. Man får alltså inte betalt, och man gör det inte för något speciellt märke eller tidning mm. Utan bara för att både fotograf och modell ska få fina bilder! Inför en casting ska man tänka på att se så naturlig ut som möjligt och inte sminka sig. Man ska ha high heels och sin bok med sig. Sen ska man väl bara tänka på att vara trevlig och så ;) Och nej, det finns väl inte så mycket man kan göra för att få mer jobb direkt... Utan det är ju agenturens jobb att sköta :)
2. åh, snygg du är!! är du 182 cm?:)
  • Svar: Tack! ja det stämmer!
3. hej!
först och främst vill jag säga att jag tycker du är otroligt vacker!
sen måste jag fråga om du vet några modeller som är vackra - fast har stora näsor- haha..... Vilken knasig en! 
UPPSKATTAR SVAR
kram!
  • Svar: Hej! Tack så mycket! Kan inte komma på någon speciell direkt. Men alla modeller ser väldigt olika ut och det är jag säker på att det finns dem med "stora näsor", som är vackra :)
4. Hej!
Jag undrar hur det går till inför en plåtning med styling. Byter du om ensam i ett rum vid studion, eller är stylisten med då? Om ni är på location, vart byter du om då? Och är stylisten med då isåfall? :)
  • Svar: Hej! Det är lite olika. Ibland kan man gå in på en toalett och byta om och annars kan man stå bakom klädställningen eller så. Stylisten brukar oftast vara med och säga vad man ska sätta på sig och hjälpa till att sätta på kläderna rätt. Kan ju vara lite konstiga och speciella kläder man inte riktigt vet hur de ska sitta! På location brukar man ofta ha en buss eller stor bil som man kan byta om i.
5. hej igen :) älskar din blogg! vilka är dina absouluta "no-go:s" ? Alltså vad får man modell inte äta? Typ choklad, chips osv? kram!
  • Svar: Hej! Ja, jag äter inte godis, chips och läsk och så. Men det är ju inte så att man absolut inte får äta det. Klart man kan göra undantag någon gång ibland :)
6. Hittade precis din blogg och den ar jatteintressant! Kan du inte gora ett inlagg med fokus pa traning och halsa? Hur tranar man sig till ett perfekt hip measurement och vad ger agenturerna for tips for att uppna det? 
Skulle aven vara roligt att lasa om hur mycket agenturerna "ljuger" om matt sasom langden och alla measurements! Jag tycker du ar jattefin och duktig :)
  • Svar: Jag gjorde ju ett inlägg om hur jag tränar och äter. Men jo det är ganska vanligt att agenturerna skriver mått som inte riktigt stämmer på sina hemsidor och våra set-cards. Både vad gäller mått och längd.
7. hej hej :) det hade varit kul om du skrev lite om din kost och träning, och hur man ska göra för att hålla måtten som modell :) är det svårt? annars kanske vad du gör på din vardag, pluggar eller jobbar du? kram :D
  • Svar: Ja det är lite svårt. Med tanke på att jag redan är smal, men skulle behöva bli några centimeter mindre om rumpan/höfterna. Jag vill ju inte gå ner i vikt... och har haft samma mått nu i ca 3 år. Och vad jag gör på min vardag är väl mest träning, ridning, kompisar och jobb. Jag tog studenten i somras!

Svar på kommentar!

Kategori: Modellandet

Kommentar: bäst betalda jobb vore intressant att läsa om, och gärna en summa :) roligaste jobbet, första jobbet, värsta jobbet :)

Svar:
  • Det första betalda jobbet jag gjorde var det för tidningen Frida, när jag var 15 år gammal.
  • Roligaste jobbet, det måste nog bli någon av de längre resorna jag gjort. Sisley jobbet vi gjorde i Sydafrika vad riktigt kul, eftersom vi då var fyra svenska modeller och vi bodde på ett jättefint hotell och plåtade i en galet vacker öken. Men det allra roligaste måste nog ändå vara när vi plåtade för Cosmopolitan i Costa Rica! Framförallt för att det var ett så häftigt ställe, som jag har bestämt att jag måste tillbaka till en dag. Vi var även lite lediga och hann faktiskt se en hel del. Dessutom var det nog ett av väldigt få jobb där jag inte tyckte det skulle bli skönt att komma hem igen efter. Jag ville bara stanna kvar där! Därför måste nog det vara det roligaste jobbet jag gjort :)
  • Värsta jobbet. hmm... Det är ganska många gånger jag har stått i solen och plåtat vinterkläder och svettats och fått värmeslag, precis som man ganska ofta får plåta sommarkläder när det är riktigt kallt ute. Ibland har jag fått kämpa ända fram till midnatt och någon gång därför fått byta flyg. Dessutom fick jag en gång veta efter allt det här att stylingen inte fungerade, så bilderna kunde inte användas. Då blir man väldigt irriterad. Allt det där helt i onödan? Men om jag ska välja ett så får det nog bli ett av mina allra första jobb, i Sydafrika. Även där var det för Cosmopolitan. Den första storyn skulle plåtas bland en massa röda klippor, som låg ca 5 timmars bilresa (på hålig grusväg!!!) bort. Väl framme så var det så galet varmt... Vi höll på tills solen gick ner, och sedan var det bara att hoppa in i bilen för 5 timmars ytterligare bilfärd. Jag vet inte när vi kom hem, men det var väldigt sent och jag var så trött. Inte nog med det utan jag visste att jag skulle upp några timmar senare för att göra nästa plåtning. Detta var mitt andra riktiga jobb och kanske just därför var jag inte alls beredd på det här. Det fick mig verkligen att ogilla att jobba som modell och jag bestämde mig nästan för att jag skulle sluta modella så fort jag kom hem. Men som tur var var de andra tre jobben inte alls lika jobbiga :)
  • Det bäst betalda jobbet jag har gjort var nog det jag gjorde för Goldwell, tror jag.
Bilder från underbara Costa Rica!

Hårstyling

Kategori: Modellandet

Fråga: hej, hur funkar det när man får ett jobb bokat eller om man ska gå en visning? Får de göra vad de vill med ens hår? Tex klippa av allt eller färga bara för att det ska passa till visningen? Eller får de inte "göra något" med ens hår? Hade varit kul att veta, sen kanske hur du sminkar dig till vardags? :=)
  • Svar: Hej! Nej, de får ofta inte göra så mycket alls. Skulle de nu till exempel vilja raka av mig håret så vill varken jag det själv, men min agentur vill inte heller det, eftersom jag då kanske inte kan få så mycket jobb efter det. Om de någon gång skulle vilja klippa av lite så brukar jag säga att det är okej med mig men att de måste kolla med min agentur. De som jobbar med hår på det här sätter har ju dock som jobb att göra så att det "ser ut som kort hår" eller "ser ut som om man har lugg" på bild. Ser man det från alla håll kanske det ser hur dumt som helst ut. Däremot är det ganska vanligt att håret blir lite förstört och slitet av all styling där de drar och sliter och plattar och lockar...
Här har jag löshår så att det blev väldigt väldigt långt.
Här har jag fått löslugg
En väldigt väldigt gammal bild där jag har fått peruk. De hade säkert kunna göra det här med mitt hår, men jag kommer ihåg att jag hade gått en visning precis innan och de hann inte göra det.
Detta är faktiskt mitt hår! Kommer ihåg att jag fick åka hela vägen hem med det här gigantiska håret, som dessutom var ganska svårt att få ut när jag väl kom hem...
Det här jobbet är nog det där de gjorde mest med mitt hår, på riktigt. Men det handlade ju om håret, så kanske inte så konstigt att de klippte ganska mycket och färgade det lite. Annars har jag aldrig färgat mitt hår.

Kost och träning!

Kategori: Allmänt

  • Det är några som har undrat lite om hur jag äter och tränar så jag tänkte skriva lite om det. Vi har väldigt länge ätit ganska nyttig mat i min familj, men ganska nyligen så började jag äta lite mer åt GI hållet. Det betyder att jag äter mycket protein och inte så mycket kolhydrater. Jag äter alltså inte sånt som pasta, potatis, vanligt bröd mm... Det kan vara lite svårt med tanke på att jag även är vegetarian sedan snart 7 år tillbaka. Men jag äter fisk, så det blir det ganska mycket av. Även ägg går det åt en hel del.
  • Vad gäller träning har jag egentligen alltid varit ganska aktiv och tränat. För några år sedan tränade jag väldigt mycket friidrott, som jag saknar ibland... Efter det har jag tränat på friskis och svettis och jag har även ridit sen jag var ca 6 år, vilket faktiskt är ganska bra träning. Nu har jag börjat träna på gym tillsammans med en kompis och det är riktigt kul! Där brukar det bli antingen powerwalk på löpbandet, träning på crosstrainern, styrketräning, eller både och. Jag är även ute och går en del, men det har det blivit lite dåligt med nu på grund av vädret... Då åker jag hellre bort till gymmet och går där! Sen ska jag bara tillägga att nu säger jag inte att det är såhär man "ska" göra. Men såhär äter och tränar jag och det passar mig och det mår jag bra av :)
En väldigt gammal bild efter att jag hoppat en bana, med riktigt rejäla hinder, på min favoritponny!

Förslag på inlägg?

Kategori: Allmänt

Jag har inte direkt något roligt att skriva om faktiskt. Har en del options i veckan och veckorna framöver och något inbokat lite längre fram, men annars har jag inte så mycket att skriva om. Men ni kanske har några förslag eller frågor? Något speciellt ni vill veta eller vill att jag ska berätta så kom gärna med idéer. Om modellandet eller något helt annat? :)
haha väldigt söt katt i stallet som var lite hungrig och hoppade ner i tunnan med kattmat så fort jag öppnade den!

Lördag

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och kollar på hästhoppning. Borde dock snart gå och lägga mig, ska nämligen upp tidigt i morgon för att åka till Köpenhamn. Jag ska inte jobba, men jag ska träffa någon bokare från IMG och se lite vad som kan hända i framtiden trots mina "gigantiska" höfter hehe... Mamma och pappa åker också med så vi ska även gå lite på stan och så :)
Nu vill jag ha lite fint väder...

Retuschering av bilder?

Kategori: Modellandet

Jag fick en fråga angående retuschering av bilder och om jag kan se skillnad på hur jag ser ut på bilder och hur jag ser ut på riktigt. Jag tyckte det var en väldigt bra fråga så därför tänkte jag göra ett litet inlägg vad gäller den saken.
Och ja absolut retuscheras bilerna, mer eller mindre beroende på fotograf och vad för typ av bild det är. Vissa vill att modellen ska se väldigt naturliga ut och retuscherar bilden så lite som möjligt, medans andra gör det mer, ibland lite för mycket kan jag tycka. Här under är några exempel där jag kan se vad som är retuscherat, förutom att snygga till huden och så som de förmodligen gör på de flesta bilder!
På bilden här över känner jag inte riktigt igen mig själv. Det jag framförallt kan se är hakan, nej så ser inte min haka ut! haha
På denna bilden har jag fått väldigt fina och jämna tänder, vilket jag inte riktigt har. De har även tagit bort mina födelsemärken över läppen!
Bilden här över är en väldigt gammal bild, där jag har fått bruna ögon. Det kan kanske bero lite på ljuset, men eftersom de egentligen är gröna måste något har ändrats lite i efterhand!
På den här bilden har lite födelsemärken försvunnit och jag vet inte säkert men det skulle mycket väl kunna vara så att benen har gjorts lite smalare?
Om man jämför den här bilden med de andra så har jag inte alls lika snygg hud här. Tror att den här knappt är retuscherad, bortsett från att jag har bruna ögon även här...