modellblogg

Invation

Kategori: Allmänt

Får och apelsiner invaderar min dator! Allt är Annas fel!
De rör sig och låter också ska ni veta!

HÖSTLOV

Kategori: Allmänt

Bara en dag kvar nu! Nu har jag panikat ett bra tag eftersom jag inte riktigt kommer någon vart med någonting... På engelskan imorgon ska vi berätta om ett barndomsminne, vilket inte är det lättaste att komma på. Till slut blev det om mina och Annas vänner till svanar! Så jag har åtminstone kommit igång. Imorgon är det även någon slags pynt tävling på skolan, de som pyntar sitt program mest vinner, ungefär.
Jag måste också skicka in min film recension imorgon. Sen är det lov! Jag har i och för sig en del skoljobb jag måste ta i tu med under lovet och jag ska kanske också jobba, men det är ju ändå trots allt lov! :)
Från Italien semestern

GRAZIA

Kategori: Modellandet

Idag fick jag hem tidningen Stockholm S/S/A/W. Plåtade för den för ett tag sedan ute i Stockholms skärgård! Det var en jättefin tidning med bilder från svenska visningar från S/S10 och lite olika storys. Sen kom mamma nyss hem och hon hade några bilder med sig som jag gjorde i Paris för ett bra tag sen för franska Grazia.

Filmen...

Kategori: Allmänt

Idag filmade vi klart vår film som ska visas imorgon på lektionen. Först måste jag berätta hur duktiga våra skådespelare var! De var grymma! Sen tänkte jag berätta om min frustration också. Som sagt ska det vara klart imorgon, och just nu känner jag, ett ganska stort hat, mot Wondows movie maker, sega datorer, skolarbete och film. Jag hinner ungefär göra en justering varje gång innan datorn hänger sig. Jag har fått göra om, vänta, och jag har nu lärt mig att tålamod är en ganska viktigt del i det här. Annars går det inte. Jag tror att det snart får duga... För jag vill sova. Allt är inte perfekt... tyvärr, men den är i alla fall klar så att vi kan visa den, och så att vi har gjort uppgiften! Sen att vi har lagt ner tid på lite feltagningar och bloopers i slutet var inte uppgiften, men det blir ju lite roligare!
Sista veckan innan lovet nu:)

Mina första jobb som modell

Kategori: Modellandet

Mitt allra första jobb som modell gjorde jag i Stockholm för tidningen Frida. Allt var helt nytt för mig och det var väldigt spännande. Mitt andra jobb blev till en början lite som en chock då jag helt plötsligt skulle åka ända till Sydafrika! Det var fyra jobb till Svenska Cosmopolitan som skulle plåtas. Kapstaden var så fint! Så varmt och så vackert! Jag har sammanlagt varit där tre gånger nu.

Den första plåtningen skulle äga rum långt långt bort från Kapstaden. Det tog ca fem timmar med bil att ta sig dit, allt på en skumpig grusväg och vi hade fått gå upp väldigt tidigt. På vägen fick vi höra om allt läskigt som kröp runt bland klipporna där vi skulle vara. Ormar, spindlar, skorpioner... 

När vi väl kom fram var det så varmt, för varmt. Men det var väldigt vackert. Stora röda klippor och vacker ursikt. Jag fick dra på mig kläder i värmen och sedan var det bara att sätta igång med bergsklättringen i de höga klackarna. Det blev en väldigt lång dag i värmen.

När vi äntligen var klara hade vi ju bara en femtimmars bilresa kvar. Väl tillbaka i huset gick jag in till mitt rum, tog en dusch och gick och la mig, jag var så trött och jag visste att jag var tvungen att gå upp väldigt tidigt morgonen därpå.

Tidigt nästa morgon fick jag dra mig själv upp ur sängen och hoppa in i bilen igen. Bilresan var inte alls lika lång och när vi kom fram var vi i en vacker öken och vädret var alldeles lagom. Solen var inte lika skarp som dagen innan och även om jag var insmord lyckades jag bränna mina fötter... Vi kom hem mycket tidigare den här dagen och om jag inte minns helt fel så hade vi en ledig dag dagen därpå!

Efter en dag i Kapstaden var det dags för jobb igen. Nu åkte vi till ett vackert ställe med statyer, trappor och en fantastisk utsikt! Jag fick klättra på höga statyer, springa i trapporna och hoppa runt. Det var varmt, men det var kul!


Sista dagens location låg väldigt nära huset vi bodde i, det var på några klippor vid havet. Bara fyra bilder skulle plåtas så det blev en ganska kort dag. När vi var klara tog jag ett dopp i det iskalla havet. Bland alla vithajar!? Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte, jag som ibland kan bli rädd bara av att simma i basäng för de där djuren.

Såhär blev resultatet! Här är en bild från varje dag och plåtning och nr av Cosmo:

Hemmamåndag

Kategori: Allmänt

Måndag, men inga lektioner idag. Ganska skönt ju! Men jag måste försöka få något gjort ändå... Jag tänkte att jag kunde städa lite på rummet nu(skulle verkligen behövas), sen får jag fundera lite på min recension som jag inte riktigt kommit igång med om man säger så.
Filmningen igår blev inte riktigt som vi hade tänkt. Vi har nämligen kommit på att det finns inget ljus som är lagom till inspelning av skräckfilm. Först är det för ljust, och sen blir det direkt alldeles för mörkt. Det får nog blir en skräckfilm i dagsljus, går kanske att skräcka upp det med lite musik bara;)
Men idag blir det ingen filmning eftersom alla inte kan. Så jag får försöka jobba på lite själv och ikväll ska jag träna som aldrig förr! haha...

Tjusigt tjejer

Kategori: Foto


FILMINSPELNING I SKOOOGEN

Kategori: Allmänt

Snart åker jag och mamma ut till Hemmeslöv, jag ska först köra runt där lite och sedan sammals hela filmteamet hemma hos Rebecka! Imorse blev jag lite orolig när det är blött, regnigt och allmänt dålgt väder ute. För det är inte så kul att ha kamera och inte heller att vara själv i sådant väder. Men kanske är det det som är det perfekta "skräckfilminspelningsvädert"? Nu regnar det i alla fall inte så vi får hoppas att det inte kommer värsta regnskuren mitt i allt! Jag får också hoppas att våra skådespelare, Anna, Lovisa och Elza är taggade! haha.

Nu kom jag att tänka på alla våra filmer vi har gjort genom åren... Inte jätte proffsiga kanske.. men jäkligt kul är det i alla fall! Båda att göra dem och att titta på dem! Nu har vi i alla fall en plan med filmen och förhoppningsvis blir det någorlunda som vi har tänkt. Vi får väl se!

Supermodell 400

Kategori: Modellandet

Igår flög jag upp till Stockholm och tog mig direkt till Ambassadeur där visningen skulle vara. Vinnaren av Supermodell 400 skulle avslöjas och allt inleddes med en visning. Maja heter vinnaren och det var hennes första visning som hon också fick öppna.


Jag och Åsa efter visningen


Min fina goodiebag! Men tyvärr kunde jag inte ta med allt hem på flyget...

GOD NATT

Kategori: Allmänt

Om bara två veckor nu är det lov. Det ska bli så skönt! Och imorgon blir det ingen skola för då far jag upp till Stockholm.  

Jag längtar. Jag vet inte säkert om det helt enkelt är till lovet, eller till imorgon eller vad det är. Men det känns bara som om jag kommer ha väldigt kul snart! haha. Det är väl bra gissar jag!

I vilket fall som helst så måste jag ta tag i det som måste göras inför imorgon. Det är inte så tidigt men jag vill gärna sova lite i natt för på lördag ska jag upp tidigt för att åka hem igen.. hehe.

God natt.

COSTUME

Kategori: Modellandet

Hittade en väldigt fin jacka på väla. Men den var lite för dyr, så det blev ingen den här gången! Men ska kanske till Malmö på lördag så då kanske jag kan hitta någon. Däremot hittade vi den danska tidningen Costume som jag var och plåtade för ett tag sedan i Köpenhaman. Några var lite galna men jag tyckte de var fina. Här än några av bilderna! 
 





Lite dålig kvalité på bilderna som vanligt...

Brand, väla och Whyred.

Kategori: Allmänt

Då var skolan slut för idag! Idag har det brunnit i skolan så vi slapp matten, jag har börjat på min hemsida och så kom det en fotograf och hade föreläsning!

Nu drar jag och mamma en snabbis till väla för att kolla på jacka!


Hittade den här bilden på Åsas blogg. Åsa, Frida och Jag! Det är från Stockholms modevecka på visningen i Whyreds butik:)

Vad ska man skriva?

Kategori: Allmänt

Vad jag tänkte men det här inlägget vet jag inte alls, men något vill jag ju ha att göra nu, så vi får väl se hur det slutar...

Okej, om jag kanske ska berätta lite om vad som händer i mitt liv nu? Jag kan sammanfatta det med skolarbete, jobb, skolarbete och... nej kommer faktiskt inte på mer just nu. 
Lite mer exakt så har jag en del stora projekt på gång. Jag har nyligen blivit tilldelad rollen som kameraman. Vi ska göra en film som ska innehålla en jakt. Lovisa ska få bli offret och Anna ska spela den "onda" Mohaha! Det ska bli kul!
Jag ska också göra en hemsida. Om självaste Båstad faktsikt, haha.
Jag sa något om jobb också, och det jag ska göra är på fredag. Stockholmsgruppen har ju haft en tävling "Supermodell 400" som ni kanske har sett reklam för på tv?;) På fredag ska det tydligen bli en stor fest för att avsluta tävlingen och tio modeller från agenturen ska då gå en visning. Så det blir säkert kul!

Sen var det ite mer skolarbete som sagt, men det är nog inget som är såpass intressant att jag skriver om det här... Lite recensioner, texter att läsa, böcker att läsa och sånt där vanligt och trist!

Jag vet att en blogg utan bilder är fruktansvärt tråkigt... men, vad skulle jag ha för bild som passar in på det här inlägget liksom? Ingen aning faktsikt.

Men håret på den här bilden är ju kul, så varför inte.
Efter att jag kommit hem från plåtningen för damernas värld!

Jag vill ha en bil

Kategori: Allmänt

Idag har jag mest kollat runt på en massa bilar jag vill ha, faktiskt spelat lite gitarr, bara latat mig och gjort det mesta förutom det jag borde göra...

Men visst är den ganska fin? Kanske något dyr... hehe

Bild från Blocket

Men nu måste jag koncentrera mig lite på skolarbete och ikväll ska jag nog göra något kul med Lovisa och kanske några fler!