modellblogg

Mina första jobb som modell

Kategori: Modellandet

Mitt allra första jobb som modell gjorde jag i Stockholm för tidningen Frida. Allt var helt nytt för mig och det var väldigt spännande. Mitt andra jobb blev till en början lite som en chock då jag helt plötsligt skulle åka ända till Sydafrika! Det var fyra jobb till Svenska Cosmopolitan som skulle plåtas. Kapstaden var så fint! Så varmt och så vackert! Jag har sammanlagt varit där tre gånger nu.

Den första plåtningen skulle äga rum långt långt bort från Kapstaden. Det tog ca fem timmar med bil att ta sig dit, allt på en skumpig grusväg och vi hade fått gå upp väldigt tidigt. På vägen fick vi höra om allt läskigt som kröp runt bland klipporna där vi skulle vara. Ormar, spindlar, skorpioner... 

När vi väl kom fram var det så varmt, för varmt. Men det var väldigt vackert. Stora röda klippor och vacker ursikt. Jag fick dra på mig kläder i värmen och sedan var det bara att sätta igång med bergsklättringen i de höga klackarna. Det blev en väldigt lång dag i värmen.

När vi äntligen var klara hade vi ju bara en femtimmars bilresa kvar. Väl tillbaka i huset gick jag in till mitt rum, tog en dusch och gick och la mig, jag var så trött och jag visste att jag var tvungen att gå upp väldigt tidigt morgonen därpå.

Tidigt nästa morgon fick jag dra mig själv upp ur sängen och hoppa in i bilen igen. Bilresan var inte alls lika lång och när vi kom fram var vi i en vacker öken och vädret var alldeles lagom. Solen var inte lika skarp som dagen innan och även om jag var insmord lyckades jag bränna mina fötter... Vi kom hem mycket tidigare den här dagen och om jag inte minns helt fel så hade vi en ledig dag dagen därpå!

Efter en dag i Kapstaden var det dags för jobb igen. Nu åkte vi till ett vackert ställe med statyer, trappor och en fantastisk utsikt! Jag fick klättra på höga statyer, springa i trapporna och hoppa runt. Det var varmt, men det var kul!


Sista dagens location låg väldigt nära huset vi bodde i, det var på några klippor vid havet. Bara fyra bilder skulle plåtas så det blev en ganska kort dag. När vi var klara tog jag ett dopp i det iskalla havet. Bland alla vithajar!? Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte, jag som ibland kan bli rädd bara av att simma i basäng för de där djuren.

Såhär blev resultatet! Här är en bild från varje dag och plåtning och nr av Cosmo:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: