modellblogg

Mot modeveckan

Kategori: Modellandet

Jag har precis ställt klockan på 04.40. Det är ganska tidigt... o nu är det ganska sent! Det är ungefär fyra timmar tills jag måste vakna. Problemet är bara det att jag sov ganska länge idag, så jag är inte ett dugg trött! får se om jag kan somna ändå... 
Jag ska som sagt till Stockholm för att gå en visning. Det är ju Stockholms modevecka nu. Förhoppningsvis och förmodligen kommer jag också hem med lite kläder, om jag hinner gå bort till Whyredbutiken efteråt där jag har ett presentkort. hoho!

Godnatt!

Nu är jag ...

Kategori: Allmänt

Nu är jag bokad till visningen på måndag också! Men tyvärr var det fullt i modellägenheten, så jag får åka hem efter visningen och sen upp på onsdag igen. Det blir mycket resande.. men men.

Har precis vaknat och ska käka lite frukost nu. Sen ska jag och mamma gå upp till märkesbutiken och leta efter jeans och någonting sommrigt som mamma ville köpa till mig:P Efter det blir det Hundklippning!

Hejdå!

Bilkörning!

Kategori: Allmänt

Ikväll körde jag en liten runda med mamma! Har inte kommit igång med övningskörningen riktigt än. Problemet är att vi bara har automväxlad bil. Så jag försöker intala mamma och pappa om att vi måste köpa ny bil. Men det går inte något vidare bra. Men hur ska man annars lösa det? Låna någon annans? Jo, det kan man ju, men man vill ju köra mycket och ofta, i alla fall när det börjar närma sig uppkörning!
Fast det klart! Husbilen har manuell växellåda. haha, kan ju alltid köra med den. 

Imorgon åker Fredrik upp till Ingrid i Norrtälje. De skulle in till Stockholm någon dag och om jag är där då så kanske vi kunde ses, det vill säga om jag är ledig något. Så vi åker till Halmstad imorgon för att lämna av honom till bussen och då ska jag och mamma också leta kameraväska!

    

Jobb! Semester?

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma borstat, badat och fönat Elza. Perfekt väder ju! Så vi stod ute och fönade och borstade, itället för att stå nere i källaren! Det har aldrig gått så fort att få henne torr och fin som idag då värmen hjälpte till.

Det blev tyvärr ingenting med Milano jobbet, men däremot har jag fått tre jobb som jag säkert ska göra! På måndag har jag en option på en visning, sen på onsdag ska jag plåtas för japanska Vouge, på torsdag ska jag göra en plåtning för Cosmopolitan och sen nästa måndag blir det plåtning för märket Rules by Mary.

Sen måste jag bara bestämma om jag ska stanna hemma, eller följa med till Italien på semester... Inte lätt!

Sommarsommar!

Kategori: Foto




Idag har det varit riktigt varmt. Underbart ju. Fortsätt så!

Grattis pappa

Kategori: Allmänt

Idag fyller pappa år. Grattis grattis! Jag har varit en sväng hos Lovisa där också Rebecka och Louise var! Sedan skulle Lovisa på kurs, och imorgon åker hon till Mallorca, så orättvist! Fast det klart, det ska bli varmt sommarväder även här hemma den här veckan. Det ser jag fram emot!

Sen har jag suttit i trädgården och läst en massa också :)

Jag har också fått en option på ett jobb i Milano nästa tisdag. Har aldrig varit där och jobbat och det var också ganska så bra betalt, hoho, så det hoppas vi på!

Elzafrisering och Peterfirande

Kategori:




Idag har jag ägnat min eftermiddag åt att frisera Elza. Borstning, klippning och rakning. Men se så fin hon blev!

Nu ikväll har vi lite gäster och vi firar pappa Peter!

Glad midsommar!

Kategori: Allmänt




... lite i efterskott. Igår var det midsommarafton och familjen var hos farmor och farfar och firade. Efter att vi hade ätit, och lite till, kom Anna och Lovisa och vi stack vidare på fest. Trevligt!

Torsdag

Kategori: Foto

Idag stack jag och Fredrik ut en sväng för att fotografera hans snygga "leksaksbil" som han har gjort! Det blev nog inte jätte bra, men vi fick lite idéer så vi ska fortsätta en annan dag.

Sen cyklade jag bort till Anna. Vi spelade lite gitarr, vilket var väldigt länge sedan sist. Men det var väldigt trevligt! Nu vill jag ha en ny gitarr också... haha

Sen lagade vi lite mat och när vi skulle äta kom även Louise, Lovisa och Robert!





Kamera ägare!

Kategori: Foto







Nu har jag köpt kamera! Det blev Mettes Canon 400d och jag är väldigt nöjd. Speciellt tycker jag om det extra objektivet jag fick med, så nu har jag och bror lekt en massa med kameran och i Photoshop :) Här var några av alla bilder!

Italien eller Båstad?

Kategori: Allmänt

 
Nu har jag fått upp lite bilder på väggen! Ganska fint tycker jag, och sen kan jag bara byta ut bilderna mot några andra om jag tröttnar på dem!


jag har ett litet problem. Mamma och pappa ska till Italien i sommar igen, vill man förlja med på det? eller vara hemma med bror i Båstad?! Tennisveckorna och vännerna finns ju här... Men varmt varmt väder och fint är det ju där. Så, jag har lite att fundera över...

canon 400d?

Kategori: Foto

Å vad jag är sugen på en kamera nu! Min fotolärare Mette har en canon 400d till salu. Inte riktigt vad jag tänkt mig, men det var ett väldigt bra pris med batterigrepp och två objektiv till. Så jag har skickat ett mail om att jag är intresserad så får vi se hur det blir!

Jag känner att det är lite tradigt att skriva inlägg utan att ha några kul bilder att lägga upp...

Mamma väckte mig klockan halv två idag, så man kan ju säga att jag inte är vidare trött, får försöka gå upp lite tidigare imorgon så att jag vänder rätt på dygnet igen. Då ska jag fixa lite i mitt rum och förmodligen hänga upp lite bilder på väggen;) Ni får kanske se hur det blir då!

oj, klockan var mer än vad jag trodde, får kanske försöka sova nu, eller jag kan ju lägga mig och läsa i alla fall!

Hej och godnatt!

SOMMARLOOOV!

Kategori: Allmänt

Fy sjutton vad härligt med sommarlov! Äntligen! Det blev en bra avslutning och det känns skönt att ha avklarat första året på gymnasiet. Som rektorn sa så är vi ett år närmre slutet. Om hon syftade på studenten eller döden vet jag dock inte...

Allt är riktigt bra just nu! Allt förutom vädret...


Suddig bild, men vår lärare Håkan(som slutar nu)var riktigt grym!




Ovanpå allt så har också Axelina tagit körkort idag!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Hemkommen.

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen! Visningen igår gick bra och idag fick jag lite tid över, men jag skulle till agenturen och till Acne så jag hann bara med en av affärerna jag ville till. Jag köpte en T-shirt, en Sweatshirt och ett armband om det var någon som undrade.

Imorgon är det skolavslutning. Det känns helt underbart, fast det är väldigt svårt att förstå med tanke på vädret...

Nu ska jag äta mat och sen måste jag försöka skriva klart arbetet som jag inte känner mig helt klar med och som min lärare sa var okej att jag skickade ikväll.

Tidigt imorgon...

Kategori: Allmänt

Nu har jag lyckats få ihop ett litet arbete om kroppsideal... Nej jag är inte helt nöjd, men det får duga. Imorgon ringer nämligen klockan redan kvart i fem!

På onsdag flyger jag inte hem förens på eftermiddagen, så förhoppningsvis hinner jag gå en sväng på stan! Fast det skulle nog bli ganska kallt och regnigt då, tyvärr.

Nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar inför morgondagen.


Måste bara säga att visst är det typiskt att det inte går att lägga över musik från Spotify till Ipoden?! Speciellt när man ska iväg såhär, och jag tänkte inte släpa på datorn... Jag får försöka klara mig med den musik jag redan har på Ipoden.

Idag har ...

Kategori: Allmänt



Idag har jag haft en enda lektion. Väldigt skönt. Jag blev klar med bokrecensionen igår kväll, vilket jag idag kan säga var väldigt tur, eftersom mamma sa imorse att jag ska till Stockholm imorgon bitti. Det betyder att jag måste göra klart Samhällsarbetet som jag inte börjat på idag. Jag ska skriva om kroppsideal... nej inte jätte lätt.

Det jag ska göra i Stockholm är att gå en visning för GANT, och kommer hem på onsdag. Så jag har bara avslutningsdagen kvar i skolan nu. Åh vad skönt!

Här var ...

Kategori: Foto



Här var den femte bilden som jag inte kunde ladda upp innan. Tycker den är ganska fin faktiskt!

Det har såklart inte blivit mycket till plugg idag... måste verkligen sätta igång imorgon!
Men tydligen har vi inte mycket till skola på måndag, så jag får väl lägga den dagen till plugg.

Nu ska jag sova, tänkte jag säga, men kom på att nej, det kommer jag inte alls göra... men snart i alla fall.

Snart är det lov (!) kände bara att jag var tvungen att säga det.

Slödag

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktig slödag. Mest suttit i soffan framför både TV och dator? Men nu måste jag ta tag i lite skolarbete. Igår läste jag ut boken jag ska recensera. Pojken i randig pyjamas! Den var fantastiskt bra, men väldigt sorglig. Får se om jag ägnar kvällen åt läxor eller om jag åker hem till Nisse (katten som Anna passar) och umgås med honom och mina vänner.

Sista fredagen!

Kategori: Allmänt



Snart är det sommarlov, väldigt snart! Kan inte riktigit fatta det. Vi slutar på torsdag, så idag är alltså sista fredagen i ettan! Jag har sista helgen framför mig. Men det blir en väldigt tråkig och kämpig helg för min del. Jag måste läsa ut min bok och skriva en recension på den, sen måste jag verkligen komma igång med samhällsprojektet. Inget jag ser fram emot. Nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta mig och läsa i min bok i alla fall!

Kamera!

Kategori: Foto

Jo jag har kommit på att jag vill köpa en systemkamera! Skolan har ju en massa som vi får låna, men jag skulle vilja ha en egen.

Jag har inte full koll på allt än, men jag tror jag vet vad jag vill ha! Att jag alltid ska fastna för det allra dyraste, typiskt, men i det här fallet gissar jag att det också är det bästa!

ca 70-90 000 kr kostar en ny, och för min del känns det väldigt överdrivet. Men jag håller utkik på blocket!

Canon eos 1ds mark 3. De flesta fotografer jag har jobbat med har använt den och jag har till och med fått prova den en gång, den är ganska tung, och har väldigt många knappar, men jag vill ha!!!

Stort grattis Axelina!

Kategori: Allmänt



Idag fyller den här tjejen år!

18 år till och med!

Så jag får passa på att säga Grattis till dig Ax!

Sista fotouppgiften

Kategori: Foto

Idag hade vi vår sista fotolektion!

Våra fem bästa bilder skulle redovisas. Har inte tagit så mycket bilder än. Men de här blev det i alla fall










(Den här bilden var egentligen inte med bland de jag visade upp, men eftersom den sista inte gick att ladda upp av någon anledning, tog jag den här istället!)

Ny start

Kategori: Allmänt

Från början startade jag den här bloggen till en skoluppgift, då temat fick bli hundar.  Men eftersom skolan snart slutar, och jag har kommit på att jag vill fortsätta med bloggandet, så tänkte jag att jag skulle ändra temat lite. Så, härmed handlar bloggen om... mitt liv, mina vänner, allt!

Jag skriver om allt jag känner för och de som vill får läsa!
Jag sparar de inlägg jag redan har, eftersom jag nog ändå kommer skriva något inlägg om hundar och djur.

Nu har jag alltså en "ny blogg" ... som handlar om (som väldigt många andra) Allt möjligt(!)

:)