modellblogg

Weimaraner

Kategori:

Weimaranern är ännu inte så vanlig här i Sverige, men jag tycker rasen är väldigt fin och de verkar vara trevliga hundar! Jag har bara träffat en Weimaraner hitintills, vilket var på Elzas valpkurs .


Weimaranern är en jakthund, som ursprungligen kommer ifrån Tyskland. Tydligen finns hundarna både som kort- och långhåriga, vilket jag inte visste innan jag började leta lite fakta om rasen till det här inlägget. Jag har aldrig sett långhåriga, vilket beror på att de korthåriga är mycket vanligare.


Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag tycker om den här rasen så mycket, men det kanske inte är så konstigt om man tänker efter. Det är ju trots allt en väldigt vacker hund, och dessutom var den från början en väldigt exklusiv ras som bara adeln fick hålla. Jag får för mig att de rör sig väldigt "majestätiskt", lite som pudeln, fast kanske lite försiktigare. Men som sagt vet jag inte så mycket om rasen än... Men det kommer!



 Alla valpar är bedårande... men bara titta på den här!

Ren Elza

Kategori:

Nu är vi klara med duschen, och Elza är, kanske inte så jämn och fin i pälsen än, men hon är i alla fall ren och luktar väldigt gott:)
Hon är också väldigt glad över att vi är färdiga och att hon är torr...

Imorgon ska mamma klippa och raka henne också, då kommer hon allt bli snygg.



 
    

Pitbullterrier

Kategori:

Jag ska vara ärlig och säga att jag nog aldrig träffat en Pitbull. Men av alla program på TV har jag gått och blivit lite kär i rasen.


Pitbullterriern är en ras som alltid diskuterats mycket och man kan säga att den blivit väldigt missförstådd. Många förknippar direkt rasen med aggressiva och rent livsfarliga kamphundar.   

Och visst har en Pitbull större kapacitet att göra skada om vi människor inte tar vårt ansvar, än t.ex. vad en Chihuahua har.  
Men om alla hundägare tar hand om sina hundar på rätt sätt och ställer krav, tror jag vilken hund som helst kan bli en underbar kamrat!


Jag går runt och fantiserar och tjatar om en Pitbull nästan hela tiden.  Men, nej, en till hund blir det nog inte... det får jag vänta med tills jag flyttar hemifrån!
Visst är de fina!

Jobb

Kategori: Modellandet

Jag har jobbat som modell i drygt ett år nu. Min agentur här i Sverige är Stockholmsgruppen och jag har än så länge varit en del i Stockholm, i Köpenhamn, i London, i Paris och i Sydafrika och jobbat.

Här är lite blandade bilder från olika jobb jag har gjort=)

Cover

Cosmopolitan

Vet faktiskt inte vilken tidning...

Liselotte Westerlund

Whyred

Cosmopolitan

Sisley kampanj

Amica

Chic

Elle

Borstning

Kategori:

Idag efter skolan gick jag, mamma, pappa och Elza på vår vanliga promenad.

När vi kom hem bestämde jag mig för att borsta igenom hunden, vilket det varit dåligt med på sistone.
Jag borstade snabbt igenom hela pälsen och fick bort lite småtovor, sedan rakade jag nosen och vips!

Elza blev nog lite trött på mig till slut och orkade inte mer . Till helgen får det bli en lite noggrannare borsting och dusch!


Före  Hon ser väldigt förskräckt och eländig ut där hon står. Före
Hon ser ju helt förskräckt och bedrövlig ut


Efter    Men sedan blev hon glad när vi var klara! Efter
Men sedan blev hon glad när vi var klara! Fin blev hon också!

Hemma

Kategori: Allmänt

Ikväll kom mamma, pappa och Elza hem från Åmål där pappa har seglat första riksranking seglingen i 2.4. De bodde på en camping som låg precis intill tävlingen. Tyvärr har Elza blivit väldigt rädd för smällar på sistone, och det skjuts väldigt mycket under en segling. Jag gissar att hon mest har legat inne i husbilen och skakat och flämtat.

Nu är det i alla fall slut med läskiga ljud och jag är väldigt trött efter valborgshelgen, så nu ska vi alla sova.