modellblogg

Söndag

Kategori: Modellandet

Idag jobbade jag som sagt och det vi gjorde var att vi filmade en massa små klipp som sedan ska sättas ihop och bli någon slags lookbook, tror jag. Så idag har jag bara varit i studion hela dagen och i morgon börjar en ny vecka med mer castingar och gosees... Jag tror jag har koll på morgondagen och sen får vi se vad som händer de andra dagarna. Kan ju hoppas att jag blir bokad och slipper springa runt på stan varenda dag ;) Sen tror jag att jag åker till Schweiz för jobb på fredag, jobbar på lördag och kanske söndag, och sen hem på söndag eller måndag! :)
Nu ska jag sova!
Godnatt

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag har vi befunnit oss i olika gallerior och affärer mest hela dagen. Jag har handlat lite små grejer men har även unnat mig en fin väska jag länge har viljat ha :)
Vi tog även en liten sväng upp till Sacre coeur eftersom jag inte varit där innan.
Nu packar mamma väskan och i morgon åker hon hem igen... Det kommer bli lite ensamt men det har varit trevligt att ha sällskap några av dagarna i alla fall.
Jag har som sagt ett jobb i morgon, en lookbook plåtning. Så jag ska upp tidigt i morgon och nu måste jag snart gå och lägga mig.
Godnatt!

Paris paris...

Kategori: Allmänt

Idag har det varit fullt upp med gosees och castingar. Men det har varit riktigt fint väder vilket var kul nu när mamma är här! Vi hann klämma in en liten lunch på en uteservering, ja faktiskt! Jag har även hunnit shoppa lite. Här kommer lite bilder som mamma har tagit under dagen.
Jag avslutar med en söt bild jag tog medans jag väntade på fitting...
Imorgon är jag faktiskt ledig och vi ska passa på att turista lite! Sen jobbar jag på söndag och sen får vi se lite vad som händer nästa vecka.
Godnatt!

Fråga!

Kategori: Modellandet

Fick en fråga om vad en gosee och en casting är så jag tänkte jag kunde förklara det lite.
  • Gosee: En gosee är när man helt enkelt träffar en kund för ett framtida jobb. Alltså inte för en speciell plåtning eller visning, utan man träffar till exempel en fotograf för att möjligen göra ett jobb tillsammans någon gång.
  • Casting: En casting är däremot då man träffar en kund för ett speciellt jobb. Alltså om någon ska göra en plåtning eller visning så får modeller komma dit för att kunden ska kunna välja vem som ska få just det jobbet.
  • Fitting: En fitting är när man redan är bokad för ett jobb och man kommer för att prova kläder inför jobbet.
Vet inte om det var den bästa förklaringen men ni förstår säkert lite vad skillnaden är!
Här sitter jag just nu och försöker ta reda på vart alla ställen jag måste ta mig till för gosees och castingar i morgon. Det kommer bli en lång dag...
När jag är klar här ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag gå och lägga mig!
Godnatt!

Onsdag

Kategori: Modellandet

Idag har jag sett Karl Lagerfeld, åkt i den snyggaste rolls royceen och känt mig lite som en kändis!
(Plus att jag har sprungit runt och letat mataffär och gått på castingar som en galning med en tung väska som resulterade i nackspärr. Nu sitter jag och försöker ta reda på vart alla min 12 gosee och castingar för i morgon ligger... Men det är ju en annan sak.) Idag gjorde jag som sagt någon slags mini visning för Karl Lagerfeld. Det var på ett torg, UTOMHUS, och jag hade bara shorts och t-shirt... Lite små kyligt. Men det gick bra! Jag kom trots allt ihåg den lite komplicerade koreografin.

Paris!

Kategori: Modellandet

Nu är jag framme i min lilla lägenhet i Paris. Och ja, den är verkligen liten! Men jag gissar att jag inte kommer hinna spendera så mycket tid här ändå. Imorgon har jag fullt upp med både castingar och jobb! Sen har jag en himmla massa gosees på torsdag men sen på kvällen kommer förmodligen mamma och hälsar på i några dagar :) Nu ska jag göra mig klar inför morgondagen och sen gå och lägga mig för jag ska upp tidigt i morgon!
Godnatt

Dagens visning..

Kategori: Modellandet



Modeveckan är över...

Kategori: Modellandet

Idag har jag gjort min sjunde och sista visning för denna modeveckan och det är faktiskt väldigt skönt. Nu är jag riktigt trött och vill bara hem. Saknar hunden.. och alla andra där hemma såklart ;) Flyger hem i morgon men få bara två nätter hemma innan jag flyger vidare till Paris... Men men. Nu ska jag fixa lite mat och sen ska jag försöka packa ner allt i resväskan!

Dagen

Kategori: Modellandet

Idag har jag gjort två visningar och jag kom hem ganska nyligen och har duschat och ska alldeles strax gå och lägga mig. Imorgon är det sista dagen på modeveckan och jag har en sista visning. Jag har inte calltime förrän 15.30, vilket är väldigt skönt, så jag ska ta lite sovmorgon och sen ta en sväng och handla lite mat och ta ut lite pengar. Här kommer lite bilder från dagens första visning. Har inte hittat några från den sista än.
Godnatt!
Här är också en video. Tyävärr är det inte samma musik som det var på visningen, då det egentligen var väldigt fin livemusik :)

Visningarna..

Kategori: Modellandet


Här är även två filmer från två av visningarna om någon är intresserad!

BERLINBERLINBERLINBERLIN...

Kategori: Modellandet

Okej. Det har inte blivit så mycket uppdatering, jag vet. Men jag har verkligen haft fullt upp!!! Barcelona var väl sådär. Väldigt skummt var det i alla fall. Dem hade bokat flyg, hotell och hade mitt namn på deras listor och prickade av mig, gjorde hår och make up, men sen när visningen skulle börja fanns där inga kläder till mig. Så nej det blev ingen visning. Åkte alltså ganska mycket till Barcelona i onödan. Och därefter åkte jag tillbaka till flygplatsen och spenerade ett bra antal timmar där...
När jag väl kom fram till Berlin, vilket var säkert vid halv ett på natten så åkte jag till vår lägenhet vi skulle bo i. Vi var fem tjejer som bodde här, varav tre svenskar, nu är vi fyra tjejer :)
Första dagen blev det en stressig dag med, jag vet inte hur många castingar jag gjorde. Sen igår gick jag två visningar och gjorde några fittingar och castingar. Idag blev det två visningar igen och även en massa castingar och fittingar. Just nu är jag så galet trött!!! Och framförallt så mår inte mina fötter särskillt bra... Har fyra plåster på fötterna, en massa blåsor, helt svullna fötter och insidan av båda fötterna är upprivna av några idiotiska skor jag hade idag... Punkt punkt punkt.
Imorgon verkar det än så länge som om jag har två visningar och förhoppningsvis inget mer, men man vet ju aldrig. Nåja nu ska jag försöka sluta klaga, ta en dusch, vila mina fötter och sedan sova ut riktigt ordentligt :)
Bland annat satt jag här och väntade i några timmar på flygplatsen i Barcelona!

Bild från idag innan min första visning. Igår stod dem säkert 6-7 stycken och fixade hår, smink och naglar på mig samtidigt. Eftersom jag kom senare från en annan visning..

Bild från igår efter sista visningen. Man ser inte riktigt hur galna dem där skorna var som står på golvet bredvid mig... Men det är inte naturligt att kunna gå i sånna.





Framme i Barcelona!

Kategori: Allmänt

Här hänger jag just nu! Har precis duschat och ligger just nu och lyssnar på musik och tar det lugnt. I morgon blir jag hämtad 07.30 för att åka till visningen som tydligen skulle vara klockan tre. Efter det åker jag tillbaka till flygplatsen och flyger vidare till Berlin. Eftersom det redan var mörkt när jag kom idag får jag hoppas att jag får se i alla fall lite av staden i morgon, åtminstone från bilfönstret :)
Godnatt!

PACKAR

Kategori: Allmänt

Håller på att packa just nu. Åker som sagt till Barcelona imorgon och sen åker jag därifrån till Berlin på måndag kväll. Sen blir det Paris efter det! Ikväll ska jag och några vänner köra till Helsingborg och äta middag och ha det mysigt :) Så nu måste jag packa klart!

Work.

Kategori: Modellandet

Det har inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna... Det blev nämligen inget jobb denna veckan tyvärr. Men på söndag åker jag till Barcelona för att gå en visning där på måndag. Därefter åker jag direkt till Berlin för modeveckan.
Idag har jag varit på gymmet och nu ska jag snart köra till stallet för att rida en liten Räka :)
Här kommer lite bilder från förra modeveckan i Berlin:

8 Januari 2012

Kategori: Modellandet

Hittade några bilder vi plåtade i London för väldigt längesen. Lite annorlunda att se mig själv i lugg...

Hemma!

Kategori: Modellandet

Kom nyss hem från München. Det blev en lång dag igår på ca 13 timmar i studion. Vi var 6 modeller varav en till svensk tjej, Maja :)
Tydligen ska bilderna komma ut redan nu i Januari!
Sen har jag lite jobb på gång i nästa vecka men det får vi se hur det blir med det!

På tåget..

Kategori: Allmänt

Sitter just nu på tåget på väg till Kastrup! Ca 1,5 timmar kvar. Lite tjatig. Fast jag gillar ändå att åka tåg, även om det ösregnar ute och jag är jätte förkyld. Så länge man har musik i öronen är det ganska skönt att bara sitta här :)

München

Kategori: Modellandet

Håller just nu på att packa lite. Imorgon åker jag till München och jag får hoppas jag mår bättre tills dess. Har nämligen gått o blivit väldigt förkyld... Så det blev tyvärr ingen ridning idag utan har tagit det lugnt och proppat i mig förkylningstabletter och grejer och försökt bli frisk. Jag jobbar på fredag och sen kommer jag hem igen på lördag. Därefter får vi se vad som händer. Antingen blir det Berlin, London, Paris eller lite av varje!
Bild från Cosmopolitan plåtningen i Costa Rica.

Min vecka!

Kategori: Allmänt

Denna veckan ser ut som så att det blir en hel del ridning, och lite jobb! Idag har jag ridit två hästar och i morgon blir det tre. På onsdag rider jag två hästar igen och sen på torsdag åker jag till München för jobb! Jag jobbar på fredag och sen hem igen på lördag. Sen blir det att rida igen på söndag.
Men nu ska jag göra min iordning för att fira en kompis som har fyllt år :)
Elfen idag innan vårt ridpass.